Na rýchlosť vozidiel v Poprade opäť dohliada policajt z plastu

24.10.2005 Poprad

Poprad 24. októbra (TASR) - Donútiť vodičov pozrieť sa na tachometer a ubrať plyn má figurína policajta, ktorú dnes umiestnili v Poprade na frekventovanej kr...
Poprad 24. októbra (TASR) - Donútiť vodičov pozrieť sa na tachometer a ubrať plyn má figurína policajta, ktorú dnes umiestnili v Poprade na frekventovanej križovatke pri supermarkete. Nejde o novinku, keďže v meste už podobný spôsob prevencie vyskúšali.

Prvý plastový policajt bol o niečo menší ako súčasný. V júni ho umiestnili vedľa cesty I/18 v smere Žilina - Prešov. Ukázalo sa, že na vodičov zapôsobil a jazdili opatrnejšie, čo si pochvaľovali najmä chodci smerujúci z mesta na sídlisko a naopak. O mesiac však fugurína zmizla. Neznámy páchateľ, ktorý do nej narazil autom, ju aj odniesol. Doposiaľ ju nenašli.
Mesto dalo vyrobiť nového policajta. Je vyšší, meria 1,85 metra a stál 8 500 korún. Figuríne vybrali aj nové stanovište. Primátor Anton Danko vysvetlil, že v úseku často dochádza k dopravným nehodám, keďže spája dve popradské sídliská. Pohybuje sa tam veľa občanov, najmä detí a predpísanú 40 kilometrovú rýchlosť väčšina vodičov prekračuje.
Policajta, ktorý nerozdáva pokuty, ale pozorne sleduje dopravu, chcú po čase premiestniť aj na ďalšie problémové úseky v meste.
 

Vyberte región